E bike smart

E bike smart

De vouwfiets zonder elektrische aandrijving (de reguliere vouwfiets) zien we vaak in het openbaar vervoer voorbij komen. Deze vouwfietsen worden vaak gebruikt door forenzen.

Ze fietsen vanuit hun huis naar het station, nemen de fiets mee in de trein en fietsen vanaf het volgende station door naar hun werklocatie. Deze manier van reizen is ideaal voor mensen die ver van hun werk wonen, niet met de auto willen of kunnen gaan, en tegelijkertijd niet in de omgeving van het station of hun werk wonen.

Voor- en nadelen elektrische vouwfiets

Een aantal voor- en nadelen van de elektrische vouwfiets ten opzichte van een reguliere (vouw)fiets.

+ De elektrische vouwfiets biedt trapondersteuning waarmee snelheden tot 25 km/u kunnen worden gehaald, wat zeker voor langere afstanden of hevige tegenwind uitkomst biedt. Ook voor gebruikers met minder energie biedt de ondersteuning uitkomst om toch mooie tochten te kunnen fietsen.

+ De vouwfiets kan eenvoudig worden opgeborgen in de auto, boot, camper, caravan of openbaar vervoer. Groot voordeel is ook dat de fiets gratis in de trein worden meegenomen.

– De elektrische vouwfiets is ten opzichte van de reguliere vouwfiets wat zwaarder, zo’n 20 kg terwijl de reguliere vouwfiets rond de 10 kg weegt

Koop hier de e bike smart